Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Sosiaalisen median hyödyntäminen taiteen markkinoinnissa

Lisätty 06.06.2014

Sosiaalinen media näkyy kaikkialla

Kenellekään internettiä käyttävälle tuskin tarvitsee enää selittää mikä on sosiaalinen media. Sosiaalinen media kasvaa jatkuvasti ja myös yritykset panostavat sosiaaliseen mediaan entistä enemmän. Pitäisikö siis myös taiteilijoiden, jotka haluavat tuoda itsensä ja oman työnsä esille panostaa sosiaaliseen mediaan entistä enemmän? Tähän on helppo vastata: Kyllä pitäisi.

 

Miten sosiaalista mediaa hyödynnetään markkinoinnissa?

Sosiaalisen median hyödyntäminen kaikessa markkinoinnissa lähtee sisällöstä. Sosiaalisen median hyödyntämisen voisi yksinkertaistaa seuraavalla tavalla: Ensin luodaan mielenkiintoista sisältöä ja sen jälkeen tätä mielenkiintoista sisältöä jaetaan omille verkostoille sosiaalisessa mediassa. Tämä yksinkertaistus pätee myös sosiaalisen median hyödyntämisessä taiteen markkinointiin. Ja mikä parasta, taiteilijoillahan on mielenkiintoista sisältöä jo omasta takaa.

 

Mikä sosiaalisen median kanava kannattaa valita?

Sosiaalisessa mediassa on lukemattomia kanavia. Näistä Suomessa käytetyimpiä ovat Face Book, Twitter, Pinterest, Instagram ja YouTube. On aivan turhaa murehtia, mikä kanava kannattaisi valita itselle. Lähes tulkoon kaikki sosiaalisen median kanavat on mahdollista synkronoida keskenään, jolloin yksi päivitys näkyy kaikissa kanavissa. Mikäli et vielä hyödynnä sosiaalista mediaa omassa markkinoinnissasi, niin kannattaa aloittaa luomalla Face Book- ja Google -tunnukset. Näillä tunnuksilla pääseekin sitten rekisteröitymään lähestulkoon kaikkiin muihin kanaviin.

Kannattaa keskittyä siihen, mikä sisällön kuluttajia todella kiinnostaa. On varmaa, että ihmiset liikkuvat eri kanavien välillä jatkuvasti ja jotkin kanavat joskus hiljenevät ja uusia syntyy tilalle. Sisältö lopulta ratkaisee ja hyvä sisältö tuo ihmisiä aina luokseen. Mutta hyvänkin sisällön olemassa olosta täytyy kertoa sisällön kuluttajille.

 

Millaista on mielenkiintoinen sisältö?

Taiteilijat luovat yleensä paljon mielenkiintoista sisältöä. On sanomattakin selvää, että sisällön mielenkiintoisuus riippuu sisällön kuluttajasta ja hänen mielenkiinnon kohteistaan. Tämän vuoksi on lähes mahdotonta kertoa, miten mielenkiintoista sisältöä tuotetaan. Jos kuitenkin pitäisi mainita jokin lähtökohta mielenkiintoisen sisällön tuottamiselle, olisi se vastavuoroisuus. Yksinkertaistettuna vastavuoroisuus voisi olla jonkin molempia sekä sisällön tuottajaa että sisällön kuluttajaa hyödyttävien asioiden kertomista puolin ja toisin. Mielenkiintoinen sisältö ei missään nimessä ole pelkkää myyntiä.

Kuten jo aikaisemmin todettiin, on lähes mahdotonta kertoa, miten mielenkiintoista sisältöä tuotetaan. Mielenkiintoisen sisällön esittely onnistuu helpoiten osoittamalla muutamia esimerkkejä. Tämän kirjoituksen loppuun on koottu muutamia esimerkkejä sosiaalista mediaa erinomaisesti hyödyntävistä taiteilijoista ja heidän luomastaan sisällöstä. Näihin taiteilijoihin ja heidän luomaansa sisältöön kannattaa tutustua oppimismielessä.

Suomesta ja maailmalta löytyy monia sosiaalista mediaa erinomaisesti hyödyntäviä taiteilijoita ja heidän kaikkien mainitseminen olisi mahdotonta. Tässä yhteydessä mainittakoon esimerkkeinä sosiaalista mediaa erinomaisesti hyödyntävistä taiteilijoista Kaj Stenvall ja Mika Törönen.

Kaj Stenvall luo jatkuvasti laadukasta sisältöä Twitteriin. Kaj Stenvallilla on Twitterissä tämän kirjoituksen julkaisun hetkellä yli 1520 seuraajaa. Kaj Stenvallilla on myös kotisivu osoitteessa www.kajstenvall.com

Mika Törönen on tehnyt laadukasta sisältöä YouTubeen. Mika Törösen videoita on katsottu YouTubessa tämän kirjoituksen julkaisun hetkellä 145 000 kertaa. Mika Törösen kotisivu on osoitteessa www.mikatoronen.com

 

Itäisenkadun Kehystämö auttaa taiteilijoita ja harrastajia

Itäisenkadun Kehystämö auttaa taiteilijoita ja harrastajia tarjoamalla tarvikkeet ja välineet verkossa ja myymälässä. Tervetuloa käymään myymälässämme osoitteessa Itäinen Pitkäkatu 31A Turku. Autamme ja neuvomme mielellämme taiteilijoita ja harrastajia heitä askarruttavissa kysymyksissä.

Löydät meidät myös osoitteesta www.itaisenkadunkehystamo.fi, jossa sijaitsee taiteilijatarvikkeiden verkkokauppamme.

Tutustu meihin myös sosiaalisessa mediassa ja käy tykkäämässä ja seuraamassa meitä!

facebook.com/taiteilijatarvikkeet

pinterest.com/taideideat

twitter.com/itainenkatu