Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kehystys lisää teoksen näyttävyyttä

Lisätty 12.09.2014

Laadukas kehystys tehdään mittatilaustyönä

Kehystämöön tultaessa kannattaa etukäteen miettiä, minkä tyylistä kehystä teokselleen on etsimässä. Kehyksen valintaan vaikuttavia seikkoja ovat mm. teoksen koko ja värimaailma sekä tila, jossa teosta pidetään esillä. Yksinkertaistaen voidaan todeta, että suurikokoiseen teokseen kannattaa valita paksummat kehykset ja pienikokoiseen teokseen ohuemmat kehykset.

Kehysten tulisi myös olla harmoniassa sekä teoksen värimaailman että sen tilan kanssa, jossa teosta säilytetään. Näissä asioissa kauneus on tietysti aina katsojan silmissä. Estetiikan kokemuksen henkilökohtaisuuden johdosta kehysten valintaan ei voida antaa mitään joka paikkaan pätevää sääntöä. Jos kuitenkin yksi sääntö pitäisi antaa, voisi se olla, että kehykset kannattaa aina valita teosta kunnioittaen ja yhdessä kehystyksen ammattilaisen kanssa.

 

Huolella valittu kehys tekee teoksesta näyttävän

Mittatilaustyönä tehty kehystystyö nostaa teoksen aivan uudelle tasolle. Mittatilaustyönä tehdyn kehystyksen etuja ovat vapaus valita teosta täydentävä ja itseään miellyttävä kehys sekä kehystystyön ja kehyksen laatu. Merkittävänä seikkana mittatilaustyönä tehdyn kehystystyön puolesta puhuu myös käsityöläisperinteen kunnioittaminen. Taiteilijat ja taiteen harrastajat arvostavat usein käsityöläisperinnettä.

Valmiskehyksillekin on toki oma paikkansa ja ne sopivat joihinkin tiloihin ja tilanteisiin. Mutta käsityöläisperinnettä kunnioittaen mittatilaustyönä valmistettu kehys on uniikki, ajankulua kestävä ja teosta täydentävä elementti. Mittatilaustyönä valmistetulla kehyksellä taiteilija tai teoksen omistaja myös varmistaa yhteistyössä kehystyksen ammattilaisen kanssa, että kehys todella täydentää teosta eikä vie huomiota pois itse teoksesta.

 

Itäisenkadun Kehystämössä kehystystyöt tehdään aina mittatilaustyönä

Kehystys antaa ilmettä ja näyttävyyttä teokseen. Kehystäminen on usein myös paras tapa säilyttää sinulle arvokkaat esineet ehjinä ja vahingoittumattomina.

Itäisenkadun Kehystämön kehysvalikoimasta löytyy noin 300 listamallia ja lukuisia eri sävyisiä paspartuuripahveja, mikä yhdessä ammattitaitoisen kehyssuunnittelun kanssa takaa, että kompromisseihin ei tarvitse tyytyä.

Käytämme kehystyksissä ainoastaan korkealuokkaisesta hapottomasta ja ligniinittömästä alfaselluloosasta valmistettuja museolaatuisia paspartuuripahveja, jotka yhdessä museolaatuisen taustapahvin kanssa auttavat teosta säilymään muutumattomana vuosikymmenten ja -satojen ajan.

Itäisenkadun Kehystämössä kehystys tehdään käsin, laadukkaana erikoismittatilaustyönä.

Suurten kehystystöiden toimitusaika on 4-6 viikkoa ja pienten 2-4 viikkoa.

Itäisenkadun Kehystämö on auttanut taiteilijoita ja harrastajia sekä kunnioittanut käsityöläisperinnettä Turussa jo yli 30 vuoden ajan. Tervetuloa myymäläämme osoitteeseen Itäinen Pitkäkatu 31 tutustumaan kehysmalleihimme ja valitsemaan yhdessä kehystyksen ammattilaisen kanssa teosta kunnioittavat ja täydentävät kehykset. 

Myymme myös taidetarvikkeita ja tarjoamme valokuvan vedostuspalvelua. Vedostamalla valokuvan meillä, voit teettää valokuvastasi näyttävän taulun. Tervetuloa myymäläämme keskustelemaan myös valokuvan vedostamisesta. 

Muistathan, että neuvomme aina mielellämme taidetarvikkeita koskevissa kysymyksissä.

Tästä linkistä voit lukea lisää valokuvan vedostuksesta.