Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Copic Tussit

Lisätty 28.04.2015

Copic Ciao ja Copic Sketch 

Copic on japanilainen kynäsarja, jota suosivat sekä harrastajat että ammattilaiset. Copic valmistaa suunnittelijoille, kuvittajille sekä esimerkiksi sarjakuvapiirtäjille soveltuvia huopakyniä, multilinereita sekä ns. designer kyniä. Copic kynistä tunnetuimpia ja suosituimpia ovat Copic tussit, jotka Copic-valmistaja jaottelee toisistaan hieman poikkeaviksi kynäsarjoiksi; Original, Sketch, Wide, Comic ja Ciao, joista Suomessa suosituimmat ovat Ciao ja Sketch.

Copic Sketch kyniä on saatavilla 358 eri värisävyä ja Sketch kynien varsi on kulmikas, suorakaiteen muotoinen. Copic Ciao kyniä on saatavilla 180 eri värisävyä ja Ciao kynien varsi on pyöreä. Molemmissa on kaksi kärkeä; sivellin ja puolileveä. Itäisenkadun Kehystämöstä on saatavilla molemmat Copic tussisarjat Ciao sekä Sketch. Ciao sarjan kynät ovat saatavilla yksittäin myytynä myymälästä. Sketch sarjan kynät ovat tilattavissa erikseen.

 

 

Copic värit ilmaistaan kynissä olevilla värikoodeilla

Jokaisen Copic kynän väri on ilmaistu kynään merkityllä värikoodilla. Esimerkkinä näistä värikoodeista voidaan tarkastella koodia B02, jossa B takoittaa sinistä ja 02 ilmaisee sävyn paikan väriasteikolla sekä värin voimakkuuden seuraavalla tavalla: Ensimmäinen numero kertoo sävyn paikan ja toinen numero voimakkuuden (00 on vaalein ja 9 tummin). Voit katsoa Copic värikartan pdf. muodossa tästä linkistä.

 

Copic tussien käyttö

Copicin ainutlaatuisen musteen ansiosta Copic Tusseilla voi tehdä sekä  tasaisia väripintoja että hienoja liukuvärejä. 

Copicin ainutlaatuinen muste ja suuri valikoima värisävyjä yhdistettynä kaksipäiseen kynään mahdollistavat laadukkaan jäljen, joka johtaa onnistuneeseen ja näyttävään työhön. Sanotaankin, että millään muulla kynällä ei pysty tekemään yhtä tasaista väripintaa kuin Copicilla. Vetojen väliin ei jää rajoja, jos vedot tehdään osittain päällekkäin. Copic tussien jälkeä voidaan luonnehtia kuin painetuksi.

Copic tussit ovat korkean laatunsa vuoksi sarjakuva- ja mangapiirtäjien susiossa. Myös skräppäystä harrastavat suosivat Copic Tusseja. Copic tussien suureen suosioon vaikuttaa myös niiden uudelleen täytettävyys. Uudelleen täytettävyytensä ansiosta Copic tussit ovat käytännöllisiä ja pitkäikäisiä kyniä. Copic tussien kärjet ovat myös vaihdettavissa. 

Copic tussien kanssa soveltuvat käytettäviksi Copic lehtiöt. Copic lehtiöiden paperi on korkealaatuista ja pH neurtaalia paperia, joka on väriltään perusvalkoista. Laadukas paperi säästää kynien kärkiä ja väriainetta. Copic lehtiöt ovat saatavilla Itäisenkadun Kehystämöstä A3 ja A4 kokoisina.

Copic on alkoholipohjainen tussi, joka ei liukene veteen. Copic sopii myös käytettäväksi yhdessä esimerkiksi Sakura Pigma kynien kanssa.

Copic tussit ja Copic lehtiöt ovat saatavilla Itäisenkadun Kehystämön myymälästä ja verkkokaupasta. Tervetuloa tutustumaan Copic tusseihin. Neuvomme mielellämme Copic tusseja koskevissa kysymyksissä.