Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Royal Talens taiteilijatarvikkeet

Lisätty 24.10.2016

Royal Talens tuotteet

Royal Talens on tunnettu hollantilainen taiteilijatarvikkeiden valmistaja, joka valmistaa laadukkaita maaleja ja maalauksessa käytettäviä apuaineita. Royal Talensin historia ulottuu aina vuoteen 1899 asti, jolloin Marten Talens perusti maalitehtaan hollantilaiseen Appeldoornin kaupunkiin. Nykyään Royal Talens tarjoaa laadukkaiden maalien lisäksi myös maalauksessa käytettäviä apuaineita, kuten mediumeja ja vernissoja. Nykyisen Royal Talensin tunnettuja brändejä ovat mm. Van Gogh, Cobra sekä Amsterdam Acrylics.

Lue kokonaan »

Öljyvärit

Lisätty 21.10.2015

Perustietoa öljyväreistä

Tässä kirjoituksessa kerrotaan perustietoa öljyväreistä, perehdytään öljyvärien laatuluokkiin ja esitellään öljyvärimaalauksessa tarvittavia tuotteita.

Ensimmäiset tunnetut öljyvärityöt tehtiin yli 800 vuotta sitten, mutta öljyvärimaalauksen varsinaista alkua on vaikea määrittää. Vanhojen aikojen öljyväri oli rakeisempaa ja kiinteämpää kuin nykyisin valmistettu öljyväri, sillä taiteilijat vaativat nykyään yhä hienommiksi jauhettuja värejä. Hienoksi jauhettu väri on monien mielestä mukavampi käyttää, kuin rakeinen.

Öljyvärimaalaus on yksi arvostetuimpia maalausmuotoja ja jopa yksi arvostetuimmista taidemuodoista.

Lue kokonaan »

Pastellivärit

Lisätty 24.09.2015

Pastellimaalaus ja pastellivärien käyttö

Tämä kirjoitus kertoo pastelliväreistä ja niiden käytöstä maalaustaiteessa ja pastellipiirrustuksessa. Tässä kirjoituksessa esitettävä tieto pastelliväreistä ja niiden käytöstä perustuu Max Doernerin teokseen Malmaterial und Seine Verwendung im Bilde, joka on suomennettu nimellä Maaliaineet ja niiden käyttö taidemaalauksessa. Max Doerner toimi aikoinaan Münchenin taideakatemian professorina ja hänen teostaan on yleisesti käytetty taidemaalauksen kurssi- ja oppikirjana.

Lue kokonaan »

Derwent kynät

Lisätty 17.08.2015

Derwent kynät valmistetaan Britanniassa

Derwent kyniä valmistaa Cumberland Pencil Company, joka on valmistanut kyniä Cumbriassa vuodesta 1832 lähtien. Cumberland Pencil Company kertoo valmistavansa  Derwent kyniä yhdistämällä perinteset kynien valmistustavat ja -tiedot uusimpien ja modernien valmistustekniikoiden kanssa. Cumberland Pencil Companyn valmistamat Derwent kynät ovatkin korkealaatuisia, taiteilijoiden hyvin tuntemia ja suosimia kyniä, jotka valmistetaan perinteitä kunnioittaen ja nykyaikaisia standardeja noudattaen.

Itäisenkadun Kehystämö tarjoaa Suomessa kattavan Derwent kynävalikoiman. Siirry tästä tutustumaan Derwent kynävalikoimaan.

Derwent PastellikynätDerwent Pastellikynät

Lue kokonaan »

InkAID

Lisätty 06.08.2015

InkAID päällysteet

InkAID päällysteillä voidaan käsitellä lähes minkä tahansa materiaalin pinta, joka soveltuu tulostimeen. InkAID päällysteitä käytetään tulostamiseen soveltuvan pinnan luomiseen erilaisten materiaalien päälle. InkAIDillä voidaan käsitellä esimerkiksi puu- tai metallilevyjä, kiviä, erilaisia kankaita ja tapetteja. InkAID käsittelyn jälkeen näille materiaaleille voidaan tulostaa haluttu kuva tai teksti. 

 Katso tästä video InkAIDin käytöstä 

Lue kokonaan »

Copic Tussit

Lisätty 28.04.2015

Copic Ciao ja Copic Sketch 

Copic on japanilainen kynäsarja, jota suosivat sekä harrastajat että ammattilaiset. Copic valmistaa suunnittelijoille, kuvittajille sekä esimerkiksi sarjakuvapiirtäjille soveltuvia huopakyniä, multilinereita sekä ns. designer kyniä. Copic kynistä tunnetuimpia ja suosituimpia ovat Copic tussit, jotka Copic-valmistaja jaottelee toisistaan hieman poikkeaviksi kynäsarjoiksi; Original, Sketch, Wide, Comic ja Ciao, joista Suomessa suosituimmat ovat Ciao ja Sketch.

Copic Sketch kyniä on saatavilla 358 eri värisävyä ja Sketch kynien varsi on kulmikas, suorakaiteen muotoinen. Copic Ciao kyniä on saatavilla 180 eri värisävyä ja Ciao kynien varsi on pyöreä. Molemmissa on kaksi kärkeä; sivellin ja puolileveä. Itäisenkadun Kehystämöstä on saatavilla molemmat Copic tussisarjat Ciao sekä Sketch. Ciao sarjan kynät ovat saatavilla yksittäin myytynä myymälästä. Sketch sarjan kynät ovat tilattavissa erikseen.

 

Lue kokonaan »

Maalausnesteet akryyli- ja öljyvärimaalauksessa

Lisätty 12.03.2015

Maalausnesteet ovat maalauksessa käytettäviä apuaineita

Maalausnesteitä käytetään akvarelli-, akryyli- sekä öljyvärimaalauksessa. Maalausnesteistä käytetään myös yleisesti nimitystä maalausaineet. Tässä kirjoituksessa maalauksessa käytettäviä apuaineta kutsutaan maalausnesteiksi ja keskitytään maalausnesteiden käyttöön akryyli- ja öljyvärimaalauksessa.

Lue kokonaan »

Winsor & Newton Akvarelliliidut vievät akvarellimaalauksen uudelle tasolle

Lisätty 14.11.2014

Winsor & Newton Akvarelliliitu on taiteilijalaatuinen akvarelliväri

Winsor & Newton Akvarelliliidun pigmentti on taiteilijalaatuinen valonkestävä akvarelliväripigmentti. Winsor & Newton Akvarelliliitu soveltuu käytettäväksi yhdessä muiden Winsor & Newton Professional Watercolour sarjan akvarellivärien kanssa. Winsor & Newton Akvarelliliitujen valmistamiseen käytetty pigmentti on sama taiteilijalaatuinen pigmentti, jota käytetään myös Winsor & Newton Professional Watercolour sarjan akvarellivärien valmistamiseen.

Lue kokonaan »

Fiksatiivin käyttö

Lisätty 09.11.2014

Fiksatiivia käytetään piirroksen kiinnittämiseen

Fiksatiivi on kiinniteainetta, joka on pakattu suihkepulloon. Fiksatiivia käytetään piirrosten sekä pastelliväritöiden kiinnittämiseen paperille tai kankaalle. Fiksatiivilla voidaan kiinnittää myös kankaalle tai kangaspahvipohjalle tehty luonnos ennen maalausta. Fiksatiivikäsittely kiinnittää värin alustalleen ja estää värin "varisemisen" tai "pölisemisen" pois alustaltaan. Kiinnittävän ominaisuutensa ja käyttötapansa vuoksi fiksatiivi tunnetaan myös nimellä kiinnite.

Lue kokonaan »

Kehystys lisää teoksen näyttävyyttä

Lisätty 12.09.2014

Laadukas kehystys tehdään mittatilaustyönä

Kehystämöön tultaessa kannattaa etukäteen miettiä, minkä tyylistä kehystä teokselleen on etsimässä. Kehyksen valintaan vaikuttavia seikkoja ovat mm. teoksen koko ja värimaailma sekä tila, jossa teosta pidetään esillä. Yksinkertaistaen voidaan todeta, että suurikokoiseen teokseen kannattaa valita paksummat kehykset ja pienikokoiseen teokseen ohuemmat kehykset.

Kehysten tulisi myös olla harmoniassa sekä teoksen värimaailman että sen tilan kanssa, jossa teosta säilytetään. Näissä asioissa kauneus on tietysti aina katsojan silmissä. Estetiikan kokemuksen henkilökohtaisuuden johdosta kehysten valintaan ei voida antaa mitään joka paikkaan pätevää sääntöä. Jos kuitenkin yksi sääntö pitäisi antaa, voisi se olla, että kehykset kannattaa aina valita teosta kunnioittaen ja yhdessä kehystyksen ammattilaisen kanssa.

Lue kokonaan »

Maalauspohjan valitseminen

Lisätty 01.08.2014

Mikä on maalauspohja?

Maalauspohja on yleistermi pohjalle, jolle voidaan maalata. Yleisimmät maalauspohjatyypit öljy- ja akryylimaalauksessa ovat kiilapuille pingotettu kangaspohja sekä pahville valmistettu kangaspahvipohja. Kiilapuille pingotetusta kangaspohjasta voidaan myös käyttää nimitystä canvas -pohja. Öljy- ja akryyliväreillä voidaan myös maalata esimerkiksi puu- tai kuitulevypohjalle. Tässä kirjoituksessa keskitymme öljyväri- ja akryylivärimaalaukseen soveltuviin kankaisiin.

Lue kokonaan »

Valokuva kruunaa uutisen

Lisätty 04.07.2014

Millainen on hyvä uutiskuva?

Japanille kuuluva Iwo Jima -saari tärisee. Maanjäristystä kuvataan rajuksi, vesi ulottuu kylään ja tuhot ovat mittavia.

Uutinen maanjäristyksestä herättää kysymyksiä. Millainen järistys on, minkälaisia tuhoja se sai aikaan? Miltä saarella näyttää? Minkälainen kylä oli ennen järistystä, entä nyt?

Uutiskuvan tarkoituksena on vastata niihin kysymyksiin, joita lyhyt ja napakka tekstiosuus ei pysty kuvailemaan. Uutiskuva on ikkuna uutisen tapahtumapaikalle: se näyttää, osoittaa ja täydentää.

Lue kokonaan »

Sosiaalisen median hyödyntäminen taiteen markkinoinnissa

Lisätty 06.06.2014

Sosiaalinen media näkyy kaikkialla

Kenellekään internettiä käyttävälle tuskin tarvitsee enää selittää mikä on sosiaalinen media. Sosiaalinen media kasvaa jatkuvasti ja myös yritykset panostavat sosiaaliseen mediaan entistä enemmän. Pitäisikö siis myös taiteilijoiden, jotka haluavat tuoda itsensä ja oman työnsä esille panostaa sosiaaliseen mediaan entistä enemmän? Tähän on helppo vastata: Kyllä pitäisi.

Lue kokonaan »

Välivernissa ja loppuvernissa

Lisätty 05.05.2014

Vernissan käyttö

Vernissaa käytetään öljyvärimaalauksen suojaamiseen. Vernissan tehtävä on suojata maalausta ilman epäpuhtauksilta, UV-säteilyltä ja naarmuilta. Vernissa myös vaikuttaa värin näyttävyyteen ja kiiltoon. Öljyväreillä on tapana menettää syvyyttään ajan myötä ja vernissalla voidaan vaikuttaa tähän. Vernissaa on saatavilla eri sävyisinä. Taiteilijoiden suosimia vernissasävyjä ovat kiiltävävernissa, mattavernissa ja satiinivernissa.

Tutustu tästä linkistä Itäisenkadun Kehystämön vernissavalikoimaan tai klikkaa alla olevaa linkkiä lue kokonaan ja lue lisää vernissan käytöstä!  

Lue kokonaan »

Pinterest on hyvä paikka tehdä omaa taidettaan tunnetuksi

Lisätty 18.04.2014

Mikä on Pinterest?

Pinterest on taiteilijoiden, suunnittelijoiden ja valokuvaajien suosima media. Pinterestissä on helppo tehdä omaa työtään tunnetuksi. Pinterest on maailmalla tunnetumpi kuin Suomessa. Pinterestistä kuitenkin löytyy myös mukava määrä suomalaisia luovan alan ihmisiä ja yhteisöjä. Pinterestistä hyötyvät etenkin ne, jotka haluavat näkyvyyttä omille töilleen ja ne, jotka haluavat seurata muiden töitä ja ideoita. Pinterestissä on helppo seurata ja jakaa mielenkiintoisia kuvia ja ilmiöitä. Pinterest keskittyy erityisesti näyttävään visuaaliseen ilmeeseen.

Lue kokonaan »

Ideat ja välineet taideteoksen tekemiseen

Lisätty 31.03.2014

Itäisenkadun Kehystämö auttaa taiteilijoita ja harrastajia

Onnistunut taideteos lähtee inspiraatiosta. Inspiraation jälkeen taideteoksen onnistumisen varmistavat teoksen synnyttämisessä käytetyt oikein valitut ja laadukkaat materiaalit. Onnistunut taideteos viimeistellään jokaiseen teokseen yksilöllisesti valituilla kehyksillä. Oikeat materiaalit, taiteilijatarvikkeet ja laadukkaan viimeistelytyön saadakseen kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen. 

Lue kokonaan »